Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Vrienden-oorkonde voor 'Con amore'
   (10-03-2018)

 

Volle zaal voor Vriendenavond in Bloemswaard:

Vrienden-oorkonde voor 'Con amore'

 

 

(Persbericht dd 10 maart 2018)

HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseerde op vrijdag 9 maart de Voorjaars Vriendenavond, in Woonzorgcentrum Bloemswaard aan de Garbialaan. 145 Belangstellenden waren getuige van de oorkonde-uitreiking aan de familie Visser, eigenaren van villa ‘Con amore’ aan Sixlaan 4.

Voordat de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom werd uitgereikt, werden de bezoekers vergast op een leerzame lezing van Martin Bunnik over de Amsterdamse waterleidingduinen en de geschiedenis van onze drinkwatervoorziening. Zoals de Vrienden inmiddels gewend zijn van Martin Bunnik, was de lezing doorspekt met leuke weetjes en werden na afloop van de lezing diverse vragen uit de zaal gesteld.

Na de pauze presenteerde de werkgroep Monumenten van de Vrienden van Oud Hillegom de 9 genomineerde panden die voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom waren genomineerd, in de categorie villa’s van 75 jaar en ouder. Van elk genomineerd pand werd een korte beschrijving gegeven en daarna werd de winnaar van de 23e Vrienden-oorkonde bekendgemaakt. Het winnende pand ‘Con amore’ dat in chaletstijl is gebouwd dateert uit 1900 ofschoon de bouwtekeningen uit 1898 dateren, volgens de eigenaar.

Het winnende pand had geduchte concurrentie van de nummer 2, ‘Odilia’ van Sixlaan 7 en nummer 3, ‘Bloem en zee’ van Stationsweg 161-163. De heer Visser sprak zijn dankbaarheid uit voor de toekenning van de oorkonde en gaf te kennen erg blij te zijn dat momenteel in de omgeving van zijn woning veel energie wordt gestoken in het herstel van oude villa’s, zoals de eerdergenoemde Odilia, maar ook Sonnevanck en het pand van de voormalige ABN/Amro-bank.

Behalve het toekennen van de Vrienden-oorkonde voor panden die historisch verantwoord zijn onderhouden of gerestaureerd, organiseert Stichting Vrienden van Oud Hillegom nog meer activiteiten. Alle informatie hierover is te vinden op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

 

 

(Foto's Peter van Doorne / SVvOH)

(Terug naar boven)


Nieuws: Tony Whelan opnieuw winnaar in de Frans Out-galerij
   (08-03-2018)

Tony Whelan opnieuw winnaar in de Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

De winnende foto in de Frans Out-galerij, genaamd “Op zoek naar een huis voor Halloween.”. (foto Tony Whelan / SVvOH)

 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert de winnende foto die in de Frans Out-galerij geplaatst wordt. Tony Whelan heeft de fotowedstrijd gewonnen waarvan de opdracht luidde “Een nieuw beeld van een oud pand”.
“Ik was op zoek naar een huis om een Halloween-foto van de maken”, licht Tony zijn keuze voor het onderwerp toe. “Dit pandje aan de Hyacintenlaan had alles wat ik daarvoor zocht: helemaal verweerd en schuilend tussen de bomen die leunen in de wind.”

In het Maartenshuis ontving de winnaar een afdruk van de foto in een fraaie lijst, ook deze keer weer tot stand gekomen in samenwerking met Foto de Geus. Vrienden-vrijwilligers Gerard van der Post en Jacolien van der Valk reikten de prijs uit. Daarnaast is eeuwige lokale roem Tony’s deel. Opnieuw, want Tony Whelan won al eerder een fotowedstrijd voor de Frans Out-galerij. “Bij Tony’s vertrek uit het Maartenshuis grapten enkele vrijwilligers ‘tot de volgende keer’, en dat zou zomaar kunnen want Tony maakt prachtige sfeerbeelden in en van Hillegom”, aldus bestuurslid Jacolien van der Valk. “Iedereen mag zo vaak meedoen als gewenst en de jury weet niet wie welke foto heeft gemaakt. De uitdaging voor andere deelnemers is om ook mooie foto’s in te zenden en het de jury zo moeilijk mogelijk te maken om een winnaar te kiezen.”

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij (met grotere afbeeldingen dan hierboven) vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, via deze link.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Vele wegen leiden door Hillegom” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 juni naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Tony Whelan is de winter-winnaar 2018 in de Frans Out-galerij.
Hij ontving zijn ingelijste winnende foto van Gerard van der Post en Jacolien van der Valk (foto Harry Prins / SVvOH)

 

 

 

 

(Terug naar boven)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2017
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.
Gastenboek

Ogenblik a.u.b. ...