Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Grote belangstelling voor Vriendenavond op 10 maart
   (13-03-2017)

Een vol programma in een volle Hoeksteen:

Grote belangstelling voor Vriendenavond op 10 maart

 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseerde op vrijdag 10 maart de Voorjaars Vriendenavond, in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom. Een historisch hoog aantal van ruim 160 belangstellenden beleefden een vol programma bij de Vrienden.

Martin Bunnik hield een presentatie over het Huis te Vogelenzang en de geschiedenis van het landgoed en zijn eigenaren en bewoners. Hierover schreef hij ook het boek “Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart”. Er was een leuke interactie met de aanwezigen en tijdens de lezing ging Bunnik ook in op vragen vanuit het publiek.
Vervolgens werd het nieuwe boek van de stichting, “Vroeger in Hillegom, Verhalen van de Verhalentafel” gepresenteerd. Aan degenen die de Verhalentafels hebben gefaciliteerd en het boek hebben samengesteld werden de eerste exemplaren van dit boek overhandigd door voorzitter Hans Lommerse. Daarna kon het boek in de pauze worden aangeschaft, waar bijna de helft van de aanwezigen gebruik van maakte.

Na de pauze presenteerde de werkgroep Monumenten van de Vrienden van Oud Hillegom de genomineerde panden die voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom waren genomineerd. Van elk genomineerd pand werd een korte beschrijving gegeven en daarna werd de winnaar van de 22e Vrienden-oorkonde bekendgemaakt. Dat is het pand Kloosterhof aan de Mariastraat 32-36. Het pand dat uit 1907 dateert, is bij oudere Hillegommers ook wel bekend als Huize St. Jozef, in de tijd dat oude dorpsgenoten hier verzorgd werden. De huidige eigenaren van de appartementen in de Kloosterhof zijn verenigd in een Vereniging van Eigenaren en namens hen nam de heer Frank Verouden de Oorkonde in ontvangst, met de opmerking dat de huidige bewoners erg trots zijn dat hun gebouw met de Oorkonde is beloond.

 

 

De belangstelling was groot: een recordaantal van ruim 160 aanwezigen bij de Vriendenavond van 10 maart 2017!

Martin Bunnik wist ook nog een aantal exemplaren van zijn boek te verkopen.

De samenstellers van het boek "Vroeger in Hillegom" en de begeleiders van de Verhalentafels ontvangen de eerste exemplaren van het boek.

  

De inleiding tot de presentatie door Jan de Groot en de presentatie door Jan Veenman van de werkgroep Monumenten van de SVvOH.

Vrienden-voorzitter Hans Lommerse overhandigt de Vrienden-oorkonde aan Frank Verouden namens de Vereniging van Eigenaren van Kloosterhof.

 

Fotografie: Peter van Doorne, Kees Warmerdam, Corine Zijerveld

 

 

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2017
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.
Gastenboek

Ogenblik a.u.b. ...