Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Vrienden stellen nieuwe boompaspoorten op
   (05-12-2017)

Vrienden van Oud Hillegom overhandigen

boompaspoorten aan gemeente Hillegom

 

Op 30 november hebben vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom 55 nieuwe boompaspoorten overhandigd aan wethouder Anne de Jong.

De werkgroep Bomen van onze stichting heeft een fors project achter de rug; in het afgelopen jaar hebben onze vrijwilligers - in overleg met de gemeente - een groot aantal bomen binnen de gemeente Hillegom beoordeeld op hun waarde voor het dorp. Dit betreffen allemaal bomen die momenteel niet in de Lijst waardevolle bomen zijn opgenomen. De lijst telt momenteel 144 bomen. De werkgroep heeft boompaspoorten opgesteld in hetzelfde format als gehanteerd bij de Lijst waardevolle bomen.

Werkgroep-coördinator Peter Lommerse meldde bij de overhandiging van de boompaspoorten, dat de werkgroep-leden over alle mogelijke schuttingen en hekjes hebben gekeken en aldus veel verborgen pareltjes hebben ontdekt. De werkgroep houdt ook een pleidooi voor bescherming van beukenhagen die zo kenmerkend zijn voor het Bollenstreek. Hillegom herbergt zelfs de langste haag van de Bollenstreek: de haag langs de oude Beek.

De stichting hoopt dat de gemeente zal besluiten om zoveel mogelijk van deze bomen (en liever nog: allemaal) op te nemen in de Lijst waardevolle bomen voor het dorp. De gemeente heeft al aan de Vrienden laten weten dat opname van deze bomen in de lijst geen vanzelfsprekendheid is. Wethouder De Jong zegde toe, heel serieus te kijken naar de aangeboden boompaspoorten als volgend jaar de (dynamische) lijst van waardevolle bomen weer wordt geactualiseerd.

Naast de zorg voor het waardevolle groen in Hillegom zet de vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website www.vriendenvanoudhillegom.nl.     

VLNR: Hans Lommerse, An Sistermans, Anne de Jong, Victor Hoenderdos, Peter Lommerse, Wim Granneman
Foto Peter van Doorne / SVvOH

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Nieuwe fotowedstrijd voor Frans Out-galerij
   (02-11-2017)

Nieuwe fotowedstrijd voor Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft de nieuwe opdracht bepaald voor de fotowedstrijd die aan de Frans Out-galerij gekoppeld is. Die luidt: ‘een nieuw beeld van een oud pand’.

“Helaas hebben we geen winnaar kunnen uitroepen van de vorige wedstrijd”, aldus Jacolien van der Valk, bestuurslid PR en communicatie van de stichting. “Die opdracht was ‘Zomervakantie in Hillegom’ maar leverde volgens de jury geen winnaar op die voldeed aan de opdracht. Deze opdracht zal de historie-minnende fotografen zeker aanspreken en we hopen op een zware klus voor de jury.”

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties.

Foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 januari 2018 naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com. Naast het organiseren van deze fotowedstrijden zijn er nog veel meer Vrienden-activiteiten, zie hiervoor het evenementenoverzicht op de website. 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Kalender 2018 "Hillegom toen en nu"
   (21-09-2017)

Vrienden van Oud Hillegom stellen nieuwe kalender samen

voor 2018: "Hillegom toen en nu"

  

Opnieuw een Hillegom-kalender voor 2018

Na een aantal jaren zonder, is er voor 2018 weer een Hillegom-kalender met beelden van toen en nu. The Readshop Hillegom heeft in samenwerking met Stichting Vrienden van Oud Hillegom de kalender in productie genomen. Het eerste exemplaar werd op 20 september aan burgemeester Arie van Erk overhandigd.

Hillegom is een dorp in beweging, en dat geldt zeker voor de openbare ruimte. De kalender is niet alleen interessant voor liefhebbers van nostalgische straatbeelden, maar zeker ook voor de jongere Hillegommers én voor de zogenaamde nieuwe Hillegommers. Zij krijgen met deze kalender een inkijkje in hoe twaalf plekken in het Hillegom van nu er vroeger uitzagen door middel van foto’s van toen en nu met een beschrijving van de locatie.

Frank Evers is de initiator van de Hillegom-kalender. Hij vond het hoog tijd dat er weer een nostalgische jaarkalender van Hillegom verscheen en zocht de samenwerking met Stichting Vrienden van Oud Hillegom voor de samenstelling ervan. Jan Zeilemaker zorgde voor het beeldmateriaal uit het Vrienden-archief en voor de vormgeving van de kalender, Marca Bultink beschreef de locaties.

De Hillegom-kalender is vanaf nu verkrijgbaar bij The Readshop Hillegom aan de Hoofdstraat 93. De prijs is € 9,95 en van iedere verkochte kalender gaat een euro naar de clubkas van de Vrienden.

De kalender “Hillegom toen en nu” voor 2018 is uit!
VLNR Marca Bultink, Jan Zeilemaker, Burgemeester Arie van Erk, Frank Evers. (foto: pr)

Over Stichting Vrienden van Oud Hillegom

Stichting Vrienden van Oud Hillegom is in 1990 opgericht met als doel het behouden, zo nodig herstellen en verbeteren van natuur, landschap, woonomgeving, monumenten en beeldbepalende panden in Hillegom. Bovendien wil de stichting het besef bevorderen dat iedere Hillegommer hiervoor medeverantwoordelijk is.
In de 27 jaar van haar bestaan heeft de stichting veel werk kunnen verrichten om deze doelen te behalen. En daar gaan we met veel enthousiasme en de steun van meer dan 1.100 donateurs mee door!
Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert allerlei evenementen. Het volledige evenementenoverzicht vindt u op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

 

 

(Terug naar boven)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2017
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier
F.A.Q.
Gastenboek

Ogenblik a.u.b. ...