Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Publicaties › Herinneringen aan Hillegom

"Herinneringen aan Hillegom"

 

Uit een bijzondere samenwerking is dit unieke stickeralbum ontstaan. Stichting Vrienden van Oud Hillegom is benaderd door supermarktondernemer Serdar Tolenaar van PLUS Tolenaar met het idee een historisch stickeralbum over Hillegom te maken.
Onze stichting heeft meer dan 1100 donateurs, er zijn bijna 70 vrijwilligers actief in diverse werkgroepen en wij zijn in het gelukkige bezit van een goedgevuld fotoarchief. Omdat wij onze rijkdommen graag delen, was onze reactie een volmondig ‘ja’. Want de sticker-spaaractie werd gepland in het voorjaar van 2020, wanneer ook het jubileumjaar ter ere van 30 jaar Vrienden van Oud Hillegom start.

Er is veel te vertellen over en te herinneren aan Hillegom. Toch is dit geen geschiedenis- boek. Wat het wel is, is een unieke verzameling van herinneringen. Voor de oudere Hillegommers zijn sommige herinneringen van lang geleden terwijl voor de Hillegomse jeugd de herinneringen wat dichterbij het heden liggen. Zo zijn er voor iedereen verhalen op te halen met dit boek in de hand. Daar moet je wel iets voor doen, want dit boek start met een aantal afbeeldingen bij ieder hoofdstuk, maar er ontbreken 216 foto’s op stickers.
Die stickers kunnen worden gespaard bij PLUS Tolenaar “aan het Palet” – daar hoeft helemaal geen huisnummer bij want iedere Hillegommer weet waar deze supermarkt is. Al decennialang is op deze locatie een supermarkt te vinden die onder andere een Vivo en een Super De Boer huisvestte.

In 2017 zijn Daphne en Serdar hier neergestreken. Zij hebben een prachtige winkel met een enthousiast team van medewerkers. De winkel is van alle markten thuis en werkt veel met lokale leveranciers en unieke producten. Ook slepen zij regelmatig prijzen in de wacht, waaronder de Jonge Ondernemersprijs Bollenstreek. Tegelijkertijd heerst er een gemoedelijke sfeer van een buurtwinkel waar je ook een kopje koffie drinkt tijdens het boodschappen doen, of een praatje maakt met een buurtgenoot. Mede hierdoor heeft PLUS Tolenaar de prijs gewonnen voor meest klantvriendelijke supermarkt in de Bollenstreek. Er worden veel herinneringen opgehaald aan de mooie en gezellige koffietafel.

We hopen daar met dit mooie stickeralbum nog een aantal herinneringen aan toe te voegen en wensen iedere Hillegommer veel plezier met het sparen en onderling ruilen van de stickers om het album te vullen!

Met vriendelijke groet,

Hans Lommerse
Voorzitter Stichting Vrienden van Oud Hillegom
Maart 2020

Aandachtspunten en rectificaties

Ondanks onze zorgvuldige samenstelling zijn er een aantal foutjes geslopen in de teksten van het stickeralbum. Het boek is niet meer aan te passen, maar op deze pagina plaatsen we rectificaties naar aanleiding van aandachtige lezers en gretige spaarders:

  • Bijschrift bij de achtergrondafbeelding van Woonzorgcentrum Bloemswaard op pagina 38. De tijdelijke bewoners van appartementencomplex Romeo en Julia waren bewoners van Parkwijk en niet van Bloemswaard.

  • De foto van Kwekerij Veelzorg op de achterkant van het album is van de hand van Harry Prins (03).

  • De foto van Café De Lord (plaatje nummer 35) is van de hand van Frans van Rooden (09).

  • Let op! De stickernummers zijn erg klein vermeld want we wilden zoveel mogelijk aandacht uit laten gaan naar de afbeeldingen op de stickers en die zijn tenslotte maar 5 x 7 cm. We ontvangen meldingen van spaarders die het getal 8 soms aanzien voor een 3.

  • Er wordt gevraagd of het album te koop is en het antwoord daarop is nee. Ook in een pdf-vorm is het boek niet te koop. Het is gratis verkrijgbaar tot 18 juli 2020 voor klanten van PLUS Tolenaar en zolang de voorraad strekt.
    In het najaar van 2020 zal via deze website het album online te bekijken zijn.


 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
VoetstAPPen - Hillegom: Bollendorp
VoetstAPPen - Kunstroute
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...