Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Nieuw digitaal boek: "Geschiedenis in Vogelvlucht 1934-1944"
   (19-02-2019)

Nieuwe online publicatie

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom:

"Geschiedenis in Vogelvlucht 1934-1944"

 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert een nieuwe publicatie. Het betreft een digitaal boek gebaseerd op een schenking “uit de schatkamer”.

Dit boek genaamd ‘Geschiedenis in Vogelvlucht 1934-1944’, was vervaardigd door Tom Lodewijk ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de betonfabriek N.V. De Ringvaart. Omdat in de oorlog papier, inkt, verf en fotomateriaal zeer schaars waren zijn er maar twee van deze boeken gemaakt, van behangselpapier waarop de tekeningen en foto’s zijn geplakt. Een van deze twee boeken bevindt zich in het Vrienden-archief.

De Vrienden hebben dit album in ontvangst mogen nemen van mevrouw Laura de Groot-Ziere, voormalig directiesecretaresse bij De Ringvaart, dat zij bij haar afscheid van het bedrijf in 1944 als cadeau ontving. In 1998 schonk ze het boek aan de Vrienden en schreef daarbij: “Het beschrijft de periode 1934-1944. Bijzonderheid: dit boek werd in het laatst van de Tweede Wereldoorlog gemaakt. Tekst, tekeningen en lay-out, alles van de hand van de heer Lodewijk, destijds vertegenwoordiger in bouwmaterialen bij De Ringvaart. Later werd hij journalist en schrijver en heeft hij zich ook in bloembollenkringen heel verdienstelijk gemaakt.”

 Gezien de kwetsbaarheid van het 75 jaar oude album is het niet aan te bevelen om het door vele belangstellende handen te laten gaan. De Vrienden hebben daarom een digitaal boek gemaakt van het album, zodat iedereen van deze bijzondere publicatie kan meegenieten. Het boek is gratis te lezen via de website van de stichting, www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties > Online publicaties.

 

 

"Geschiedenis in Vogelvlucht 1934-1944"

(Terug naar boven)


Nieuws: Hangkouserieën 78 is uit!
   (19-02-2019)

Hangkouserieën nummer 78 is uit!

 

Het voorjaarsnummer van Hangkouserieën, het donateurstijdschrift van Stichting Vrienden van Oud Hillegom, ziet deze maand het levenslicht.  Donateurs kunnen vanaf 20 februari hun exemplaar van het tijdschrift in de brievenbus verwachten.
Hangkouserieën verschijnt driemaal per jaar en bevat 32 pagina’s in A4-formaat en fullcolour.

In dit nummer onder andere aandacht voor de genomineerde panden voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom en voor twee bijzondere albums uit de schatkamer van de Vrienden. Ook in dit nummer het tweede deel van Piet Maat's historische tweeluik over  winkel- en bedrijfsorders op oude briefkaarten en de coverstory van dit nummer is een artikel over vanouds beroemde Hillegommer Moppen.

De prijs in de losse verkoop is € 5,00. Hangkouserieën is los verkrijgbaar bij The Readshop Hillegom. Donateurs (minimum jaarbijdrage € 8,50 voor Hillegommers) ontvangen driemaal per jaar het blad als onderdeel van hun donateurschap.

Naast het verzorgen van donateursblad Hangkouserieën zet vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website. 

(Terug naar boven)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...