Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Vrienden stellen nieuwe boompaspoorten op
   (05-12-2017)

Vrienden van Oud Hillegom overhandigen

boompaspoorten aan gemeente Hillegom

 

Op 30 november hebben vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom 55 nieuwe boompaspoorten overhandigd aan wethouder Anne de Jong.

De werkgroep Bomen van onze stichting heeft een fors project achter de rug; in het afgelopen jaar hebben onze vrijwilligers - in overleg met de gemeente - een groot aantal bomen binnen de gemeente Hillegom beoordeeld op hun waarde voor het dorp. Dit betreffen allemaal bomen die momenteel niet in de Lijst waardevolle bomen zijn opgenomen. De lijst telt momenteel 144 bomen. De werkgroep heeft boompaspoorten opgesteld in hetzelfde format als gehanteerd bij de Lijst waardevolle bomen.

Werkgroep-coördinator Peter Lommerse meldde bij de overhandiging van de boompaspoorten, dat de werkgroep-leden over alle mogelijke schuttingen en hekjes hebben gekeken en aldus veel verborgen pareltjes hebben ontdekt. De werkgroep houdt ook een pleidooi voor bescherming van beukenhagen die zo kenmerkend zijn voor het Bollenstreek. Hillegom herbergt zelfs de langste haag van de Bollenstreek: de haag langs de oude Beek.

De stichting hoopt dat de gemeente zal besluiten om zoveel mogelijk van deze bomen (en liever nog: allemaal) op te nemen in de Lijst waardevolle bomen voor het dorp. De gemeente heeft al aan de Vrienden laten weten dat opname van deze bomen in de lijst geen vanzelfsprekendheid is. Wethouder De Jong zegde toe, heel serieus te kijken naar de aangeboden boompaspoorten als volgend jaar de (dynamische) lijst van waardevolle bomen weer wordt geactualiseerd.

Naast de zorg voor het waardevolle groen in Hillegom zet de vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website www.vriendenvanoudhillegom.nl.     

VLNR: Hans Lommerse, An Sistermans, Anne de Jong, Victor Hoenderdos, Peter Lommerse, Wim Granneman
Foto Peter van Doorne / SVvOH

 

 

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2017
Toekomstig erfgoed
Open Monumentendag 2018
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.
Gastenboek

Ogenblik a.u.b. ...