Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Vriendenavond in Bloemswaard
   (21-02-2018)

Voorjaars Vriendenavond op 9 maart in Bloemswaard

  

(Persbericht dd 21 februari 2018)

Op vrijdag 9 maart vindt de Voorjaars Vriendenavond plaats, niet in het gebouw van De Kulturele Raad, maar in Woonzorgcentrum Bloemswaard. De zaal van De Kulturele Raad bleek dubbel geboekt, maar gelukkig kan Stichting Vrienden van Oud Hillegom uitwijken.

“Het is een geluk bij een ongeluk”, meldt voorzitter Hans Lommerse. “We zaten even met de handen in het haar, maar gelukkig kunnen we in de grote zaal van Bloemswaard terecht. De Vriendenavond verplaatsen wilden we zo mogelijk ontwijken; er is voor 9 maart een spreker geboekt, en de uit te reiken Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom is al gekalligrafeerd, met vermelding van de datum 9 maart. Niets staat nu een interessante Vriendenavond in de weg.”

De spreker is Martin Bunnik – hij heeft al eerder een lezing gehouden tijdens een Vriendenavond. Die ging toen over het Huis te Vogelenzang, hun bewoners en de omgeving. De ontvangst van die lezing was erg goed en daarom heeft de stichting Bunnik gevraagd om nogmaals een lezing te verzorgen – ditmaal over de Amsterdamse Waterleidingduinen. Deze lezing vindt voor de pauze plaats.

Na de pauze is de Voorjaars Vriendenavond traditioneel ingeruimd voor de uitreiking van de eerdergenoemde oorkonde. Deze oorkonde wordt in een driejarig roulerend schema uitgereikt aan eigenaren van een genomineerd pand dat het best onderhouden is of in de oude stijl is teruggebracht. Dit keer zijn 9 villa’s van 75 jaar en ouder genomineerd. Alle genomineerde panden zijn beschreven op de website van de stichting, www.vriendenvanoudhillegom.nl in het nieuwsoverzicht, en in het nieuwe nummer van Hangkouserieën dat 28 februari verschijnt.

De Vriendenavond is dus in Woonzorgcentrum Bloemswaard, Garbialaan 2. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Entree € 5,00 inclusief twee consumpties. Iedereen is van harte welkom.

Naast het verzorgen van Vriendenavonden zet vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website. 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.
Gastenboek

Ogenblik a.u.b. ...