Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Tony Whelan opnieuw winnaar in de Frans Out-galerij
   (08-03-2018)

Tony Whelan opnieuw winnaar in de Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

De winnende foto in de Frans Out-galerij, genaamd “Op zoek naar een huis voor Halloween.”. (foto Tony Whelan / SVvOH)

 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert de winnende foto die in de Frans Out-galerij geplaatst wordt. Tony Whelan heeft de fotowedstrijd gewonnen waarvan de opdracht luidde “Een nieuw beeld van een oud pand”.
“Ik was op zoek naar een huis om een Halloween-foto van de maken”, licht Tony zijn keuze voor het onderwerp toe. “Dit pandje aan de Hyacintenlaan had alles wat ik daarvoor zocht: helemaal verweerd en schuilend tussen de bomen die leunen in de wind.”

In het Maartenshuis ontving de winnaar een afdruk van de foto in een fraaie lijst, ook deze keer weer tot stand gekomen in samenwerking met Foto de Geus. Vrienden-vrijwilligers Gerard van der Post en Jacolien van der Valk reikten de prijs uit. Daarnaast is eeuwige lokale roem Tony’s deel. Opnieuw, want Tony Whelan won al eerder een fotowedstrijd voor de Frans Out-galerij. “Bij Tony’s vertrek uit het Maartenshuis grapten enkele vrijwilligers ‘tot de volgende keer’, en dat zou zomaar kunnen want Tony maakt prachtige sfeerbeelden in en van Hillegom”, aldus bestuurslid Jacolien van der Valk. “Iedereen mag zo vaak meedoen als gewenst en de jury weet niet wie welke foto heeft gemaakt. De uitdaging voor andere deelnemers is om ook mooie foto’s in te zenden en het de jury zo moeilijk mogelijk te maken om een winnaar te kiezen.”

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij (met grotere afbeeldingen dan hierboven) vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, via deze link.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Vele wegen leiden door Hillegom” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 juni naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Tony Whelan is de winter-winnaar 2018 in de Frans Out-galerij.
Hij ontving zijn ingelijste winnende foto van Gerard van der Post en Jacolien van der Valk (foto Harry Prins / SVvOH)

 

 

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...