Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Fietsen en wandelen met Vrienden van Oud Hillegom
   (28-06-2018)

 

Eerste zomeravond-fietstocht op woensdagavond 4 juli:

Fietsen en wandelen met Vrienden van Oud Hillegom

 

(Persbericht dd 28 juni 2018)

HILLEGOM –

Stichting Vrienden van Oud Hillegom gaat in juli en augustus fietsen en wandelen in en rond Hillegom. Zes woensdagavonden gaan we erop uit en zullen de gidsen onderweg allerlei leuke feiten presenteren.

Op woensdag 4 juli trappen we af. Letterlijk, want dan wordt de Kunstfietsroute gereden. De fietsers verzamelen bij de Grote Pomp aan de Houttuin en om 19.00 uur start de fietstocht. Na afloop wordt een versnapering aangeboden in het Maartenshuis aan Kerkplein 1. Deelname aan elk van deze activiteiten kost € 3,00 en aanmelden is niet nodig.

Op woensdagavond 11 juli wordt de inmiddels welbekende Feit- of fictiewandeling gelopen. Dit jaar vindt deze wandeling eenmaal plaats. Wilbert Koops en Veronica Handgraaf hebben weer interessante vragen opgesteld voor deze wandeling door ons dorp. Voor velen zal dit niet zo eenvoudig zijn om de 20 echte en niet-waar verhalen uit elkaar te houden over de historie van onze woonplaats. Na afloop worden de vragen toegelicht door onze specialisten in het Maartenshuis en onder het genot van een kopje koffie of thee kan nog even worden nagepraat. Ook wordt dan bekend gemaakt welke deelnemer de oorkonde voor de hoogste score in ontvangst mag nemen.

Op 18 en 25 juli vinden de Six-wandeling en de tuinenfietstocht plaats. Dit zijn de laatste zomeravondactiviteiten waarbij wordt nagepraat in het Maartenshuis. De bevrijdings-wandeling van 1 augustus en de Oorkonde-fietstocht van 8 augustus starten zoals de voornoemde activiteiten bij de Grote Pomp, maar de afsluiting is dan in het nieuwe onderkomen van de Vrienden: Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

Behalve fietsen en wandelen op zomeravonden, organiseert Stichting Vrienden van Oud Hillegom nog meer activiteiten. Alle informatie hierover is te vinden in het evenementen overzicht op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

 

Bij iedere zomeravondactiviteit geven de gidsen van de Vrienden tekst en uitleg

(Foto' Corine Zijerveld / SVvOH)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...