Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Oscar Schijf winnaar in de Frans Out-galerij
   (27-06-2019)

Oscar Schijf winnaar in de Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

De winnende foto in de Frans Out-galerij, getiteld "Samen wandelen". (foto Oscar Schijf / SVvOH)

 

De foto genaamd "Samen wandelen" is gekozen als winnende foto van de lente-fotowedstrijd 2019 voor de Frans Out-galerij. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert deze fotowedstrijden voor de digitale fotogalerij als eerbetoon aan de eerste Vrienden-voorzitter en diens nalatenschap. 
De prijs voor de winnende foto is een uitvergrote afdruk in een fraaie lijst. Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van de Vrienden van Oud Hillegom (onder kopje Publicaties).

De opdracht van de lente-fotowedstrijd 2019 luidde “Jong geleerd is oud gedaan” en dat brachten Oscar Schijf en zijn zoontje Florian op deze foto prachtig in beeld tijdens een wandeling in het nabijgelegen bos bij Panneland. De inzending bleek een hele familie-productie want Oscars vriendin heeft eigenlijk de foto gemaakt van vader en zoon. Vervolgens tipte Oscars moeder het stel op de fotowedstrijd van de Vrienden. Aangezien de fotografe momenteel hoogzwanger is, is de inzending op Oscars naam gezet en was hij degene die trots de ingelijste foto in ontvangst nam. In de Holkamer van Kwekerij Veelzorg werd de prijs overhandigd door Vrienden-vrijwilliger Gerard Out (jurylid bij deze fotowedstrijden namens de familie Out) en bestuurslid Jacolien van der Valk. 

Stichting Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij (met grotere afbeeldingen dan hierboven) vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, via deze link.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Een echte Hillegomse zomer” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast fotowedstrijden voor de Frans Out-galerij nog meer evenementen; zie hiervoor onze website.
Wij heten u van harte welkom in ons onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.  

 

Oscar Schijf toont trots de lijst met zijn winnende foto, uitgereikt door Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk en jurylid Gerard Out.

(foto Gerard van der Post / SVvOH)

 

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...