Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Open Monumentendagen in Hillegom
   (26-08-2019)

 

Twee Open Monumentendagen in Hillegom

Zaterdagen 31 augustus en 14 september

 

(persbericht 22 augustus 2019)

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag. Dit jaar zelfs twee Open Monumentendagen, op de zaterdagen 31 augustus en 14 september. De traditionele opening van Open Monumentendag gebeurt door het hijsen van de monumentendag-vlag, op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur bij Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Het is de aftrap van de Hillegomse Open Monumentendagen waar door veel vrijwilligers bij alle deelnemers weer veel tijd en moeite in is gestoken.

Op 31 augustus is bij het onderkomen van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg tussen 10.00-14.00 uur van alles te beleven. De digitale foto-expositie van Tony Whelan genaamd “Somewhere in Hillegom” gaat dan van start in de Holkamer en is de hele maand september te bezichtigen gedurende de openingstijden van het clubhuis van de Vrienden, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.

In het kantoor van Kwekerij Veelzorg met uitzicht op de vlag zal een ensemble van de Hillegomse Muziekschool drie huiskamerconcertjes ten gehore brengen als omlijsting van de gastvrijheid van de vrijwilligers die bezoekers graag een inkijkje geven in de Hillegomse geschiedenis. Ook zal op het terrein van Kwekerij Veelzorg bij een van de loftwoningen in de voormalige grote bollenschuur (Zanderijhof 8) bezoek worden verwelkomd door de bewoners die graag tonen hoe de geschiedenis ervan nog steeds in beeld is.

In het centrum van Hillegom is deze dag ook te genieten van Open Monumentendag: Kerkgemeenschap Open Hof is van 10.00-16.00 geopend en ontvangt bezoekers met plezierige gastvrijheid, het jaarthema van Open Monumentendag indachtig, “Plekken van plezier”. In ’t Hof verzorgen Vrienden-vrijwilligers tussen 12.00-16.00 uur rondleidingen speciaal voor de Open Monumentendagen hebben de Vrienden een wandeling ontworpen door het centrum van Hillegom, die op eigen gelegenheid te volgen is en waar op de routepunten informatie over de historie van die plek wordt vermeld. De routekaart is verkrijgbaar tijdens de Open Monumentendagen op alle genoemde geopende locaties maar wie daar niet op wil wachten kan een exemplaar ophalen bij de jaarmarkt-kraam van Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

Op 14 september is het landelijk Open Monumentendag en op deze dag doen de Hillegomse kerken mee. Van 10.00-16.00 uur zijn de Maartenskerk, St. Jozef en St. Martinuskerk en opnieuw Open Hof geopend voor bezoekers, elk met hun eigen gastvrije programma dat voor deze dag is samengesteld.

Zie ook het evenementenoverzicht van website www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...