Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Nog een Open Monumentendag in Hillegom
   (26-08-2019)

 

Nog een Open Monumentendag in Hillegom

Gastvrijheid op zaterdag 14 september

 

(persbericht 6 september 2019)

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag en dit jaar zelfs op twee zaterdagen. 31 Augustus waren veel bezoekers op pad gegaan om te kijken wat er te beleven viel in het kader van “Plekken van plezier”, het landelijke thema van dit jaar. Geopend waren kerkgemeenschap Open Hof, Kwekerij Veelzorg en bij ’t Hof. Op iedere locatie hadden vrijwilligers zich voorbereid om de visite gastvrij te ontvangen, bijvoorbeeld in de loftwoning aan Zanderijhof 8 waar de bewoners vertelden hoe de gerestaureerde bollenschuur hun plek van plezier werd. De grote belangstelling heeft hen doen besluiten om ook de tweede Open Monumentendag op zaterdag 14 september van 12.00-16.00 uur de deuren van hun mooie woning te openen voor bezoekers.

Ook kerkgemeenschap Open Hof had een gastvrij programma voor hun bezoekers op de eerste Open Monumentendag en ook op 14 september staan de deuren weer open voor bezoekers. De Maartenskerk zal op 14 september veel mooie informatie presenteren in woord, beeld en geluid over de verschillende verbouwingen die dit rijksmonument in de tijd heeft ondergaan. De plannen voor de aanstaande verbouwing worden ook getoond en kunnen op veel belangstelling rekenen want veel Hillegommers zijn bekend met en in deze kerk. De St. Jozef en St. Martinuskerk doet ook mee op zaterdag 14 september met een mooi gastvrij programma in en om de kerk want de vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft een interessante wandeling “Rondje om de kerk” samengesteld die door vrijwilligers van de kerk wordt begeleid. De drie kerken zijn geopend van 10.00-16.00 uur.

De zogenaamde kleine historische wandeling van de Vrienden kan ook op 14 september gelopen worden in het centrum van Hillegom. Wandelaars kunnen op eigen gelegenheid een wandeling lopen met ongeveer een half uur wandeltijd. Routekaarten zijn verkrijgbaar op alle geopende locaties en op de routepunten is van 10.30-16.00 uur informatie te vinden over wat zich in vroeger tijden op dat punt bevond of afspeelde.

Het complete programma van de Open Monumentendagen vindt u op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

 

 

Zaterdag 14 september is Zanderijhof 8 exclusief geopend voor bezoekers

foto: Jacolien van der Valk / SVvOH

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...