Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Steun de Vrienden met Rabo ClubSupport!
   (04-10-2020)

Steun Stichting Vrienden van Oud Hillegom
met Rabo ClubSupport!

 

 

 

 

De vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom kijken om in dankbaarheid naar het afgelopen jaar. Een aantal mooie projecten is afgerond waar vele vrijwillige uren is ingestoken, zoals de bundel met een selectie van zestig columns en speciaal voor de bundel opnieuw zijn vormgegeven en voorzien van extra beeldmateriaal – het boek is overigens nog steeds leverbaar via de Vrienden en bij The ReadShop in Hillegom voor de vriendelijke prijs van elf euro. Dan het historisch stickeralbum “Herinneringen aan Hillegom” met de spaaractie waar heel veel Hillegommers zich dit voorjaar op de verzamelplaatjes stortten. En pas enkele weken geleden beleefden we de lancering van de wandel-app VoetstAPPen met twee wandelroutes die gretig worden bewandeld.

 

Het zijn voorbeelden van activiteiten waarmee de Vrienden zich inzetten om de Hillegomse geschiedenis te bewaken en te bewaren en de inwoners van ons mooie dorp te verrijken met kennis over de historie ervan. Ook gaan onze vaste activiteiten gewoon door, zoals het vullen en bewaken van onze schatten in woord, beeld en tastbare voorwerpen en het driemaal per jaar uitgeven van ons donateurstijdschrift “Hangkouserieën”.

 Daarnaast hebben we nog een aantal initiatieven zoals het project rondom het digitaliseren van ons archief – omvangrijk in zowel vrijwillige uren als financiën. Ook willen de Vrienden graag het boek “Hillegom ’40-‘45” van Frans Out opnieuw uitgeven om daarmee de Hillegomse geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog te blijven vertellen. En natuurlijk kijken ook de Vrienden reikhalzend uit naar het moment waarop we weer vrijuit bezoek kunnen ontvangen voor de jubileumtentoonstellingen op Kwekerij Veelzorg en het herdenken van ruim 75 jaar bevrijding met omringende activiteiten.

 

Zoals met ieder mooi initiatief dringt zich onmiddellijk na het uitspreken van een nieuwe droom de vraag op, hoe die mooie droom betaald moet worden. Want de Vrienden van Oud Hillegom worden weliswaar gesteund door veel donateurs en adverteerders in “Hangkouserieën”, maar die inkomsten dekken nauwelijks de jaarlijkse kosten van de stichting. Het is dus zaak om sponsoren te zoeken en te vinden die meehelpen om onze doelen te vervullen. Gelukkig hebben de Vrienden voor de opgeleverde projecten financiële steun ontvangen van de gemeente Hillegom en Fonds 1818 en het project “Herinneringen aan Hillegom” is zelfs compleet gefinancierd door PLUS Tolenaar. Voor het project Digitalisering Archief mochten we subsidie ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Al deze partijen helpen ons met onze inspanningen.

Ook leden van Rabobank Bollenstreek kunnen een steentje bijdragen aan de projecten van de Vrienden en dat zelfs met gesloten beurs! Stichting Vrienden van Oud Hillegom doet ook dit jaar weer mee aan de Rabobank ClubSupport en dat betekent dat leden van 5 t/m 25 oktober kunnen stemmen op twee tot drie van hun favoriete organisaties die zich hebben ingeschreven. Draag je de initiatieven van de Vrienden een warm hart toe? Stem dan ook dit jaar weer op onze stichting!

 

Hoe kun je stemmen?
Door in te loggen in de app of op de website van Rabobank Bollenstreek en via 'Zelf regelen' en vervolgens 'Mijn lidmaatschap' kun je klikken op Rabo ClubSupport.

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
VoetstAPPen - Hillegom: Bollendorp
VoetstAPPen - Kunstroute
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...