Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Nieuw digitaal Vrienden-boek
   (12-11-2018)

Nieuwe online publicatie

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom:

"Van Maartenshuis naar Veelzorg"

 

Van Maartenshuis naar Veelzorg: Geschiedenis, verbouwing, verhuizing, open huis en opening. Presentatie van Stichting Vrienden van Oud Hillegom tijdens de Vriendenavond van 9 november 2018.

Niet te koop, wel gratis online in te zien! Klik op de link onder de afbeelding.

 

 

"Van Maartenshuis naar Veelzorg"

(Terug naar boven)


Nieuws: Tony Whelan's derde winst in de Frans Out-galerij
   (31-10-2018)

Tony Whelan voor derde maal winnaar in de Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

De winnende foto in de Frans Out-galerij, de Veenenburgerlaan in het winterlandschap. (foto Tony Whelan / SVvOH)

 

Voor de derde maal is een foto van Tony Whelan gekozen als winnende foto van een van de fotowedstrijden voor de Frans Out-galerij. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert deze fotowedstrijden voor de digitale fotogalerij als eerbetoon aan de eerste Vrienden-voorzitter en diens nalatenschap.

De opdracht van de fotowedstrijd luidde “Vele wegen leiden door Hillegom” en Tony wist met zijn foto van de Veenenburgerlaan in het winterse landschap de meeste jurystemmen voor zich te winnen. De prijs voor de winnende foto is een uitvergrote afdruk in een fraaie lijst. Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van de Vrienden van Oud Hillegom (onder kopje Publicaties). Onlangs overhandigden Vrienden-voorzitter Hans Lommerse en bestuursleden Gerard van der Post en Jacolien van der Valk de ingelijste foto uit aan Tony Whelan. Het was de eerste uitreiking in het onderkomen van de Vrienden in Kwekerij Veelzorg. De volgende uitreiking hopen de Vrienden in januari 2019 te doen, aan de winnaar van de nieuwe fotowedstrijd met de opdracht “De Hillegomse polders”. Iedereen mag meedoen en inzenden kan tot 1 januari. De spelregels staan op de website van de stichting.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast fotowedstrijden voor de Frans Out-galerij nog meer evenementen; zie hiervoor onze website.
Wij heten u van harte welkom in ons onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij (met grotere afbeeldingen dan hierboven) vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, via deze link.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “De Hillegomse polders” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 januari naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.

 


 

Vlnr: Winnaar Tony Whelan tussen de Vrienden-vrijwilligers Jacolien van der Valk, Hans Lommerse en Gerard van der Post (foto Jan Zeilemaker / SVvOH)

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Hangkouserieën 77 is uit!
   (17-10-2018)

Hangkouserieën nummer 77 is uit!

 

 

Het najaarsnummer van Hangkouserieën, het donateurstijdschrift van Stichting Vrienden van Oud Hillegom, ziet deze maand het levenslicht.  Donateurs kunnen vanaf 17 oktober hun exemplaar van het tijdschrift in de brievenbus verwachten.
Hangkouserieën verschijnt driemaal per jaar en bevat 32 pagina’s in A4-formaat en fullcolour.

In dit nummer onder andere aandacht voor de succesvolle open dag van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg, historische artikelen over onder andere winkel- en bedrijfsorders op oude briefkaarten, een portret van Villa Casa Care (Santwijck) en een kijkje in de schatkamer van de Vrienden waarin de vaandels nader worden belicht.

De prijs in de losse verkoop is € 5,00. Hangkouserieën is los verkrijgbaar bij The Readshop Hillegom. Donateurs (minimum jaarbijdrage € 8,50 voor Hillegommers) ontvangen driemaal per jaar het blad als onderdeel van hun donateurschap.

Naast het verzorgen van donateursblad Hangkouserieën zet vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zich op nog meer vlakken in ten behoeve van de cultuurhistorie in Hillegom, zie hiervoor de website. 

(Terug naar boven)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...