Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws: Joke Stevens winnaar in de Frans Out-galerij
   (14-06-2020)

Joke Stevens winnaar in de Frans Out-galerij

van Stichting Vrienden van Oud Hillegom

 

 

De winnende foto in de Frans Out-galerij, getiteld "Hoe gezellig is het in Hillegom!". (foto Joke Stevens-Out / SVvOH)

 

De foto genaamd "Hoe gezellig is het in Hillegom!" van Joke Stevens is gekozen als winnende foto van de 8ste fotowedstrijd voor de Frans Out-galerij, uitgeschreven door Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

 

Eigenlijk was het niet de bedoeling om mee te dingen naar de winst. Joke Stevens, dochter van Frans Out naar wie de fotogalerij is vernoemd, las de oproep in de krant en zocht in haar telefoon naar een kiekje van haar kleinkinderen bij de Grote Pomp. Ze zond haar foto in met de boodschap “Dit plaatje is bedoeld om het aantal inzendingen te verhogen en zeker niet om naar een prijs mee te dingen”. Maar ja, de jurering is anoniem en zo kon het dat deze snapshot tot winnende foto werd uitgeroepen. De blijdschap van de winnares is er niet minder om. Het bericht van de winst kwam binnen op de dag van het afscheid van Jokes overleden zusje Yvonne Out. Door dit bericht op deze bijzondere dag was voor Joke de verbinding met haar vader en zusje extra goed voelbaar.

 

De winnaar ontvangt een uitvergrote afdruk van de inzending in een fraaie lijst. Nu was dit een heel klein fotobestandje en om de afdruk scherp te houden is de maximale hoogte 13 centimeter. Dat is niet echt een muur-vullende plaat. Maar met wat creativiteit en fraaie passe-partouts hebben de Vrienden samen met Foto de Geus een mooie prijs kunnen samenstellen. Die werd aan Joke Stevens overhandigd bij Kwekerij Veelzorg, hoofdkwartier van de Vrienden van Oud Hillegom. Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

 

De stichting heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij (met grotere afbeeldingen dan hierboven) vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties, via deze link

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Mijn favoriete Hillegomse gebouw” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com.
Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Helaas kan momenteel geen bezoek worden ontvangen op Kwekerij Veelzorg, waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via email worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom.nl).   

 

Winnares Joke Stevens-Out met familie en haar gewonnen prijs.

(foto Peter van Doorne / SVvOH)

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Herinneringen sparen in een stickerboek
   (21-05-2020)

Herinneringen sparen in een stickerboek

PLUS Tolenaar en Vrienden van Oud Hillegom starten spaaractie

De spaaractie om het historische stickeralbum “Herinneringen aan Hillegom” te vullen is donderdag 21 mei van start gegaan. Supermarkt PLUS Tolenaar aan het Palet in Hillegom heeft het initiatief genomen om deze mooie spaaractie op te zetten. Nog niet eerder in onze streek werd een historisch stickeralbum samengesteld.
Het stickeralbum is ontworpen en samengesteld door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Vele uren is in het rijke fotoarchief gedoken om 19 hoofdstukken te vullen met in totaal 216 stickers die tot 18 juli gespaard kunnen worden bij PLUS Tolenaar. Het boek is overigens beslist niet kaal bij de start want naast allerlei teksten binnen de hoofdstukken en de fotobijschriften zijn er al meer dan 70 afbeeldingen in het boek opgenomen. Het boek is gratis voor klanten van PLUS Tolenaar.

Voordat op Hemelvaartsdag de deuren werden geopend van de vers verbouwde supermarkt, kwamen de leden van het Vrienden-projectteam samen met supermarkteigenaren Serdar en Daphne Tolenaar om het startmoment op beeld vast te leggen. Ook burgemeester Arie van Erk – immer geïnteresseerd in activiteiten die verbindend werken binnen de dorpsgemeenschap – was aanwezig. Hij constateerde dat in het mooie stickeralbum voor iedereen wel iets nieuws te vinden is.

Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Helaas kan momenteel geen bezoek worden ontvangen op Kwekerij Veelzorg, waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via email worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom).

Zie ook informatie over “Herinneringen aan Hillegom” via www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties of via deze link.

 

 

Staand VLNR Hans Lommerse, Jan Zeilemaker, Serdar en Daphne Tolenaar en Burgemeester Arie van Erk.
Zittend Harry Prins en Jacolien van der Valk

(foto: Peter van Doorne / SVvOH)

 

 

(Terug naar boven)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...