Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Agenda en evenementen › Evenementenoverzicht

Voor alle evenementen zijn de aanmeldingsinstructies als volgt: 

Aanmelden kan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com (het aanklikken van deze link brengt u naar het online aanmeldingsformulier).
Ook een klein briefje kan in de postbus worden gedaan met uw naam en telefoonnummer bij het kantoor van de Vrienden van Oud Hillegom aan Stationsweg 131.


Openstelling archief en documentatiecentrum

Iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en iedere eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur is het documentatiecentrum van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom opengesteld voor belangstellenden. In dit documentatiecentrum zijn foto's, knip­sels en andere docu­mentatie over Hillegom aanwezig, die worden verzameld en gerubriceerd door de Werkgroep Archivering. Daarnaast komen diverse vrijwilligers van onze werkgroepen op deze avonden naar het Veelzorg om te overleggen over de verschillende projecten waaraan zij werken. Onze vrijwilligers staan u graag te woord. U bent van harte welkom! Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. 


Algemeen

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijving
02-05-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
05-05-2019Bevrijdings-wandelingHillegom. Start en finish: Kwekerij Veelzorg 

Bevrijdings-wandeling op zondagmiddag 5 mei

Voor deze wandeling is een selectie gemaakt uit bezienswaardigheden in het centrum en aan de rand van Hillegom, die een rol speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van ons land. Deze wandeling is in samenwerking met het Oranjecomité georganiseerd en wordt gegidst door vrijwilligers van beide organisaties.
In 2018 was de belangstelling op Bevrijdingsdag enorm. Daarom organiseren we dit jaar wederom een Bevrijdings-wandeling - met nieuwe routepunten en daardoor opnieuw interessant voor deelnemers aan de wandeling van 2018!

We starten en eindigen bij de Vrienden op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Starttijden: 14.00 uur en 16.00 uur.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

De Bevrijdings-wandeling op 5 mei 2018 trok veel deelnemers. Doet u dit jaar ook mee?
(foto Peter van Doorne / SVvOH)

22-05-2019Excursie naar Den BoschVertrek vanaf De Vosse/brandweerkazerne, Hillegom08:45

Dit jaar gaat onze grote excursie naar ’s-Hertogenbosch. Op woensdag 22 mei 2019 brengen we een bezoek aan de Bisschopsstad, tevens hoofdstad van Noord-Brabant.

’s-Hertogenbosch heeft eeuwenoud cultureel erfgoed en een intact middeleeuws straten- patroon. Wij kunnen u deze dag een heel interessant programma bieden: we vertrekken om 8.45 uur met een mooie touringcar van Beuk vanaf de parkeerplaats bij het zwembad, bij de brandweerkazerne.

In Den Bosch aangekomen beginnen wij in de gewelven van restaurant De Bossche Kelders met koffie/thee en uiteraard een heerlijke verse Bossche Bol. Daarna maken wij een cultuurhistorische wandeling onder leiding van deskundige gidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Na de lunch bij restaurant Van Puffelen liggen fluisterbootjes klaar voor een vaartocht door de smalle waterlopen en onder de gewelven van de stad door. Daarbij komen we langs de mooiste plekjes van het stadscentrum. De schipper vertelt onderweg over de historie van de Binnendieze.

Vanaf ongeveer 15.30 uur tot 16.45 uur heeft u de tijd om Den Bosch zelf te bekijken, bijvoorbeeld de Sint Jan te bezoeken, wat te winkelen en een drankje te nuttigen. Om 16.45 uur vertrekken wij naar Hillegom, waar wij om 18.15 uur hopen te arriveren. Aan deze excursie kunnen maximaal 60 personen deelnemen. De prijs per persoon is € 52,-

U kunt inschrijven tot 2 april 2019 op één van de volgende manieren:
Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar Uitjes.van.SVvOH@gmail.com
Via het online aanmeldingsformulier op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Agenda en Evenementen > Evenementenoverzicht. Geeft u wel aan voor hoeveel personen u inschrijft?

 Gelijktijdig met de inschrijving maakt u € 52,- per persoon over aan de Stichting Vrienden van Oud Hillegom op nummer NL67RABO0328.1706.07 met vermelding “’s-Hertogenbosch”.

Wanneer de excursie is volgeboekt, plaatsen wij u op de wachtlijst. Als er geen plaatsen vrijkomen, krijgt u na 22 mei 2019 uw geld terug.

23-05-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
03-07-2019Fietsroute Kunst en CultuurHillegom. Start- en eindpunt: Kwekerij Veelzorg19:00

Zomeravondfietstocht: Kunst en Cultuur

Deze avond fietsen de Vrienden de kunst en cultuur-route. Onze gids leidt ons langs allerlei Hillegomse kunstwerken en culturele locaties, waarvan enkele niet-alledaags zijn. Gaat u mee?

Het maximum aantal deelnemers voor deze activiteit is 30 personen.

Deze activiteit start en eindigt bij Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

Onze gidsen leiden u langs Hillegomse kunst (foto Corine Zijerveld / SVvOH)

10-07-2019Feit of fictie-wandelingHillegom. **Start en finish bij de Grote Pomp! **19:00

Zomeravondwandeling: Feit- of fictiewandeling

Ook dit jaar wordt de reeds bekende Feit- of fictiewandeling georganiseerd door de Vrienden van Oud Hillegom.

Dit jaar vindt deze wandeling eenmaal plaats, op woensdag 10 juli. Wilbert Koops en Veronica Handgraaf hebben weer interessante vragen opgesteld voor deze wandeling door ons dorp. Voor velen zal dit niet zo eenvoudig zijn om de 20 echte en niet-waar verhalen uit elkaar te houden over de historie van onze woonplaats. Dat maakt het zeker de moeite waard om mee te doen met deze wandeling, die ongeveer 1,5 km beslaat. Na afloop worden de vragen toegelicht door onze specialistenen onder het genot van een kopje koffie of thee kan nog even worden nagepraat. Ook wordt dan bekend gemaakt welke deelnemer de oorkonde voor de hoogste score in ontvangst mag nemen.

Er wordt gestart circa 19.00 uur. Start- en eindpunt voor deze wandeling is bij de Grote Pomp in de Houttuin. 

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering. U bent van harte welkom!

Wat is waar en welke verhalen zijn verzonnen? Wie behaalt de hoogste score?
(foto Corine Zijerveld / SVvOH)

17-07-2019Zomeravondfietstocht: TuinenbezoekHillegom. Start en finish: Kwekerij Veelzorg19:00

Zomeravondfietstocht: Tuinenbezoek

Ook dit jaar zullen we weer een tuinenbezoek afleggen, waar we per fiets naar toe zullen gaan. De locaties blijven nog even een verrassing (verwacht: medio mei).

Er kunnen max. 40 deelnemers mee.

Deze activiteit start en eindigt bij Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

Eerdere tuinenbezoeken trokken veel belangstelling
(foto Corine Zijerveld / SVvOH)

24-07-2019Zomeravondwandeling: Villa-tochtHillegom. Start en finish: Kwekerij Veelzorg19:00

Zomeravondwandeling: Villa-tocht

We gaan dit jaar een wandeling maken langs verschillende villa's die ons dorp sieren. Over alle panden op deze route valt heel wat interessants te vertellen. Deze route is helemaal nieuw opgezet, na de verhuizing van de Vrienden naar Kwekerij Veelzorg, vorige zomer.

Er kunnen max. 40 deelnemers mee.

Deze activiteit start en eindigt bij Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

 

De buur-villa van Kwekerij Veelzorg is altijd in beeld bij de Vrienden. Ook bij deze wandeling...?
(foto Hans de Jong / SVvOH)

31-07-2019Zomeravondfietstocht: Oorkonde-routeHillegom. Start en finish: Kwekerij Veelzorg19:00

Zomeravondfietstocht: Oorkonde-route

We gaan dit jaar weer een oorkonde-route fietsen. Dat is een route in en rondom Hillegom, langs panden wier eigenaren ooit een Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom hebben ontvangen voor het historisch verantwoord onderhouden of restaureren van hun pand. Daarnaast zijn er genomineerde panden door de jaren heen die niet eerder met een bezoek zijn vereerd. Ook voor regelmatige deelnemers aan deze fietstocht valt er dit jaar dus weer iets nieuws te ontdekken!

Er kunnen max. 40 deelnemers mee.

Er wordt gestart circa 19.00 uur bij het onderkomen van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg. Daar ronden we ook de fietstocht af.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

Kwekerij Veelzorg (foto Firma BOEi)

07-08-2019Six-wandelingHillegom. Start en finish: Kwekerij Veelzorg19:00

Zomeravondwandeling: Six-wandeling

Voor deze wandeling is een selectie gemaakt uit bezienswaardigheden binnen en aan de rand van Hillegom, die een relatie hebben met de familie Six. Deze wandeling is opnieuw samengesteld vanwege het nieuwe start- en eindpunt bij Kwekerij Veelzorg nadat de Vrienden daar vorig jaar naartoe zijn verhuisd.

Het maximum aantal deelnemers voor deze wandeling is 30 personen.

Deze wandeling start en eindigt bij de Vrienden op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

De kosten bedragen slechts € 3,00 per persoon, inclusief versnapering in ons mooie onderkomen. U bent van harte welkom!

 

De Grote Pomp zal ook bij deze Six-wandeling worden aangedaan. (foto Paul Maas / SVvOH)

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...