Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Agenda en evenementen › Evenementenoverzicht

Voor alle evenementen zijn de aanmeldingsinstructies als volgt: 

Aanmelden kan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com (het aanklikken van deze link brengt u naar het online aanmeldingsformulier).
Ook een klein briefje kan in de postbus worden gedaan met uw naam en telefoonnummer bij het kantoor van de Vrienden van Oud Hillegom aan Stationsweg 131.


Openstelling archief en documentatiecentrum

Iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en iedere eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur is het documentatiecentrum van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom opengesteld voor belangstellenden. In dit documentatiecentrum zijn foto's, knip­sels en andere docu­mentatie over Hillegom aanwezig, die worden verzameld en gerubriceerd door de Werkgroep Archivering. Daarnaast komen diverse vrijwilligers van onze werkgroepen op deze avonden naar het Veelzorg om te overleggen over de verschillende projecten waaraan zij werken. Onze vrijwilligers staan u graag te woord. U bent van harte welkom! Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. 


Algemeen

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijving
28-02-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
02-03-2019Winterwandeling door 'Stichting Vogelenzang' 11:00

Op zaterdag 2 maart gaan we wandelen in het Lokhorsterduin, het laatste stukje oer-duin van Hillegom en over het terrein van de voormalige Stichting Vogelenzang, “een dorp in een dorp”. Daar bezoeken we diverse oude gebouwen waaronder de voormalige slachterij en de stichtingskerk. Onze gids Hetty Wilders zal ons rondleiden en allerlei interessante informatie met ons delen. Het terrein vraagt wel om wandelaars die goed ter been zijn.

We starten de wandeling om 11.00 uur op het terrein van Den Weeligenberg. Na anderhalf uur hebben we wel trek gekregen en gaan dan op eigen gelegenheid naar Kwekerij Veelzorg, waar we zullen genieten van zelfgemaakte erwtensoep en napraten over de wandeling.

De kosten voor dit evenement zijn € 5,00 per deelnemer en kunnen bij aanvang van de wandeling worden voldaan (alleen contant, geen PIN).
Voor deze wandeling is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en er moet word
en gereserveerd: vol = vol. Aanmelden kan via uitjes.van.SVvOH@gmail.com.

Ook kan een briefje met naam, telefoonnummer en aantal deelnemers in de bus worden gedaan bij het kantoor van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131.

 

 

08-03-2019Voorjaars Vriendenavond 20:00

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 8 maart de Voorjaars Vriendenavond. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van de Vrienden van harte welkom zijn.

Een avondje uit voor historie-liefhebbers: In de grote zaal van Bloemswaard aan de Garbialaan 3 starten we met een lezing van de Leidse historicus Cor Smit over kinderarbeid in de bollenstreek. Kinderarbeid buiten de industrie – dus in de land- en tuinbouw inclusief de bollensector en huishoudelijk personeel – is in Nederland een vrijwel niet onderzocht onderwerp. Cor Smit heeft verkennend onderzoek gedaan naar hoe dat in Hillegom was en zal daar tijdens de Vriendenavond over vertellen.

Na de pauze zal de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom worden uitgereikt aan de eigenaars van een Hillegoms pand dat op historisch verantwoorde wijze is gerestaureerd of behouden is gebleven. De Stichting Vrienden van Oud Hillegom reikt deze oorkonde al sinds 1995 uit. Dit jaar is het de 24ste keer. 
In 2016 is een nieuw systeem ingevoerd, waarbij is gekozen voor drie categorieën, die in een schema van drie jaar rouleren. Dit jaar is de categorie arbeiders- en middenstandswoningen aan de beurt. Er zijn tien panden voorgedragen door de Werkgroep Monumenten. Zij vormen samen met het bestuur van de Vrienden de jury voor de Oorkonde. Tijdens de Vriendenavond zal de Werkgroep Monumenten bekend maken welk pand dit jaar de oorkonde ontvangt. De genomineerde panden worden beschreven in het februarinummer van donateurstijdschrift Hangkouserieën en op de website via deze link.

De Vriendenavond wordt gehouden op vrijdagavond 8 maart en start om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief twee consumpties. Iedereen is van harte welkom.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast Vriendenavonden nog meer evenementen; zie hiervoor onze website. Wij heten u van harte welkom in ons onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.


 

21-03-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
11-04-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
02-05-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
23-05-2019Inloopavond GenealogieKwekerij Veelzorg, Hillegom19:00Inloopavond voor mensen die in het archief op zoek willen naar informatie over families uit Hillegom en omstreken. Er zijn afschriften van doop-, trouw-, en begraafboeken beschikbaar uit het Centraal Bureau genealogie. Toegang is gratis.
 
Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...