Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Evenementen › Evenement(en)

Evenement: Vriendenavond

Naam Vriendenavond Locatie
Begindatum 09-11-2018 Einddatum 09-11-2018
Aanvang 20:00 Einde 22:00
Bijzonderheden
Omschrijving

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 9 november de Najaars Vriendenavond. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van de Vrienden van harte welkom zijn.

Een avondje uit voor historie-liefhebbers op vrijdag 9 november, georganiseerd door Stichting Vrienden van Oud Hillegom. In de grote zaal van Bloemswaard aan de Garbialaan 3 worden op deze avond twee lezingen verzorgd. Voor de pauze vertelt Lidwien Speleers, restaurator bij het Dordrechts Museum, over haar stamboomonderzoek dat leidde naar de schilder Pieter Claesz Soutman die een verre relatie blijkt. Tijdens dat onderzoek ontdekte zij een band met de Hillegomse kalkovens.

Na de pauze blikt Vrienden-coördinator van de werkgroep Genealogie Alphons Maas terug op de verbouwing van en de Vrienden-verhuizing naar, Kwekerij Veelzorg. Hij toont tijdens zijn presentatie hoe dit cultuurhistorische bloembollenbedrijf in Hillegom bewaard en nieuw leven ingeblazen is.De Vriendenavond wordt gehouden op vrijdagavond 9 november en start om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief twee consumpties. Iedereen is van harte welkom.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast Vriendenavonden nog meer evenementen; zie hiervoor onze website. Wij heten u van harte welkom in ons onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.


 


Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...