Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Evenementen › Evenement(en)

Evenement: Voorjaars Vriendenavond

Naam Voorjaars Vriendenavond Locatie
Begindatum 08-03-2019 Einddatum 08-03-2019
Aanvang 20:00 Einde 22:00
Bijzonderheden
Omschrijving

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert op vrijdag 8 maart de Voorjaars Vriendenavond. Van oudsher een donateursavond, ofschoon ook ook niet-donateurs van de Vrienden van harte welkom zijn.

Een avondje uit voor historie-liefhebbers: In de grote zaal van Bloemswaard aan de Garbialaan 3 starten we met een lezing van de Leidse historicus Cor Smit over kinderarbeid in de bollenstreek. Kinderarbeid buiten de industrie – dus in de land- en tuinbouw inclusief de bollensector en huishoudelijk personeel – is in Nederland een vrijwel niet onderzocht onderwerp. Cor Smit heeft verkennend onderzoek gedaan naar hoe dat in Hillegom was en zal daar tijdens de Vriendenavond over vertellen.

Na de pauze zal de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom worden uitgereikt aan de eigenaars van een Hillegoms pand dat op historisch verantwoorde wijze is gerestaureerd of behouden is gebleven. De Stichting Vrienden van Oud Hillegom reikt deze oorkonde al sinds 1995 uit. Dit jaar is het de 24ste keer. 
In 2016 is een nieuw systeem ingevoerd, waarbij is gekozen voor drie categorieën, die in een schema van drie jaar rouleren. Dit jaar is de categorie arbeiders- en middenstandswoningen aan de beurt. Er zijn tien panden voorgedragen door de Werkgroep Monumenten. Zij vormen samen met het bestuur van de Vrienden de jury voor de Oorkonde. Tijdens de Vriendenavond zal de Werkgroep Monumenten bekend maken welk pand dit jaar de oorkonde ontvangt. De genomineerde panden worden beschreven in het februarinummer van donateurstijdschrift Hangkouserieën en op de website via deze link.

De Vriendenavond wordt gehouden op vrijdagavond 8 maart en start om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00 inclusief twee consumpties. Iedereen is van harte welkom.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert naast Vriendenavonden nog meer evenementen; zie hiervoor onze website. Wij heten u van harte welkom in ons onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.


 


Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...