Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Evenementen › Evenement(en)

Evenement: Excursie naar Den Bosch

Naam Excursie naar Den Bosch Locatie Vertrek vanaf De Vosse/brandweerkazerne, Hillegom
Begindatum 22-05-2019 Einddatum 22-05-2019
Aanvang 08:45 Einde
Bijzonderheden
Omschrijving

Dit jaar gaat onze grote excursie naar ’s-Hertogenbosch. Op woensdag 22 mei 2019 brengen we een bezoek aan de Bisschopsstad, tevens hoofdstad van Noord-Brabant.

’s-Hertogenbosch heeft eeuwenoud cultureel erfgoed en een intact middeleeuws straten- patroon. Wij kunnen u deze dag een heel interessant programma bieden: we vertrekken om 8.45 uur met een mooie touringcar van Beuk vanaf de parkeerplaats bij het zwembad, bij de brandweerkazerne.

In Den Bosch aangekomen beginnen wij in de gewelven van restaurant De Bossche Kelders met koffie/thee en uiteraard een heerlijke verse Bossche Bol. Daarna maken wij een cultuurhistorische wandeling onder leiding van deskundige gidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Na de lunch bij restaurant Van Puffelen liggen fluisterbootjes klaar voor een vaartocht door de smalle waterlopen en onder de gewelven van de stad door. Daarbij komen we langs de mooiste plekjes van het stadscentrum. De schipper vertelt onderweg over de historie van de Binnendieze.

Vanaf ongeveer 15.30 uur tot 16.45 uur heeft u de tijd om Den Bosch zelf te bekijken, bijvoorbeeld de Sint Jan te bezoeken, wat te winkelen en een drankje te nuttigen. Om 16.45 uur vertrekken wij naar Hillegom, waar wij om 18.15 uur hopen te arriveren. Aan deze excursie kunnen maximaal 60 personen deelnemen. De prijs per persoon is € 52,-

U kunt inschrijven tot 2 april 2019 op één van de volgende manieren:
Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar Uitjes.van.SVvOH@gmail.com
Via het online aanmeldingsformulier op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Agenda en Evenementen > Evenementenoverzicht. Geeft u wel aan voor hoeveel personen u inschrijft?

 Gelijktijdig met de inschrijving maakt u € 52,- per persoon over aan de Stichting Vrienden van Oud Hillegom op nummer NL67RABO0328.1706.07 met vermelding “’s-Hertogenbosch”.

Wanneer de excursie is volgeboekt, plaatsen wij u op de wachtlijst. Als er geen plaatsen vrijkomen, krijgt u na 22 mei 2019 uw geld terug.


Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Bedreigd erfgoed
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendagen 2019
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Herinneringen aan Hillegom
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...