Stichting
Vrienden van Oud Hillegom

U bent hier: Home › Historisch Erfgoed › Open Monumentendag 2018

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert de Open Monumentendagen in Hillegom. 

Het thema voor Open Monumentendag 2018 is "In Europa".

Open Monumentendag is een van de grootste Nederlandse culturele evenementen. In het hele land zetten tienduizenden vrijwilligers zich actief in voor het behoud van hun monumenten. Voor Open Monumentendag 2018 is als thema gekozen: ‘In Europa’. Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld bindt. Uiteraard zal ook veel aandacht uitgaan naar de historische context waarin monumenten zijn gebouwd en gebruikt.

 

 

Open Monumentendag 2018 wordt in Hillegom gehouden op zaterdag 8 september.

Open Monumentendag wordt formeel om 10.00 uur geopend bij de St. Jozef en St. Martinuskerk aan Hoofdstraat 27. Wethouder Anne de Jong zal dan de openingshandeling verrichten.

 

St Jozef en St Martinuskerk, Hoofdstraat 29:
(Een volledig programma met tijdsplanning is te zien in de kerk)

De St Jozef en St Martinuskerk zijn voor deze Open Monumentendag geholpen door hun St Willibrordus-parochiepartners in Lisse en De Zilk. Het thema “In Europa” zal bijvoorbeeld tot uiting komen in een grote collectie handgemaakte kerststallen uit allerlei Europese landen, bijvoorbeeld een groep grote poppen uit De Zilk die rondom de kerststal hebben gestaan en een kerstgroep van driekoningen-boontjes.
Er zijn verhalentafels georganiseerd om te vertellen en te horen hoe Europese landen kerstmis beleven. De koren zullen kerkelijke liedjes uit Europa zingen en natuurlijk zijn er ook speciale activiteiten rondom dit thema, speciaal voor kinderen.

  Open Hof, Raadhuisstraat 3:

Het Open Hof eetcafé is al bekend bij veel bezoekers. Bij het thema “In Europa” is een link met Europese gerechten dan ook snel gelegd. Maar wij willen het graag iets breder trekken dan het eetcafé (of eten) in Europa. Wij willen ook een eenvoudig overzicht proberen te geven van de verspreiding van het christendom in Europa. Ook zal onze muziekband een aantal internationale nummers ten gehore brengen.


Maartenskerk, Kerkplein 1:

De Maartenskerk zal de bezoeker het verhaal van Sint Maarten in Europa laten zien. Dat is geen reisverhaal, maar een zogenoemde portretten van allerlei (Sint) Maartenskerken in Europa. U zult hier interessante ontmoetingen vinden. Onderdeel van deze ontmoetingen zijn series van foto’s en een presentatie op scherm.
Daarnaast is natuurlijk volop gelegenheid om rustig te genieten van de stille schoonheid van de kerk, zo u wilt onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Het Klokgeveltje, Hoofdstraat 140:

De bewoners van Het Klokgeveltje zijn aanwezig om bezoekers te ontvangen.Vanaf ongeveer 10.30 uur kan er aangebeld worden.


 

 


 

 

 

Nieuws
Nieuws archief
Wie zijn wij?
ANBI
Bestuur
Werkgroepen
Verhuizing naar Veelzorg
Beschermheer
Aanwinsten
Documentatiecentrum
Aanmeldingsformulier Evenementen
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
Hillegomse monumenten
Heemtuin / Schülte-Küperjanshof
Lijst Historisch Erfgoed
Open Monumentendag 2018
Toekomstig erfgoed
Oorkonde Vrienden van Oud Hillegom
Aanzienlijk Hillegom
Hangkouserieën
Hangkouserieën / reacties van lezers
Sporen van vroeger
Boom in beeld
Fotoalbums
Boeken in drukvorm
Online publicaties
Frans Out-galerij
Frans Out-galerij: de winnaars
Verslagen van evenementen
Evenementenoverzicht
Links
Aanmeldingsformulier nieuwe donateur
F.A.Q.

Ogenblik a.u.b. ...